Overname IT-tak Wellinga

Lesscher IT neemt alle IT en AV activiteiten over van Wellinga

PERSBERICHT – Lesscher IT heeft per 1 juli 2012 alle IT en AV activiteiten van Wellinga overgenomen. Met deze overname vergroot Lesscher IT haar marktaandeel in (met name) het MKB in Oost Nederland. Directe aanleiding voor de overname is de herpositionering van Wellinga waarbij zij zich volledig willen focussen op Printsystemen en Kantoor inrichtingen. De overname betreft zowel klanten als technisch personeel.

Wellinga heeft een duidelijke keuze gemaakt om zich volledig te concentreren op Printsystemen en Kantoor inrichtingen. De IT activiteiten die de afgelopen jaren  onderdeel hebben uitgemaakt van het portfolio kunnen in de nieuwe koers niet meer rekenen op de focus, visie en kennis die zo nodig zijn in de huidige, snel veranderende IT wereld. 

De zoektocht naar een stabiele en betrouwbare partij om de IT activiteiten aan over te dragen leidde uiteindelijk naar Lesscher IT. De automatiseerder uit Hengelo zag een overname wel zitten, aldus directeur Mark de Hullu: “De IT-afdeling van Wellinga hield zich bezig met het leveren van netwerken, netwerkbeheer en helpdeskondersteuning. Dit sluit prima aan bij de activiteiten van Lesscher IT. Bovendien heeft Lesscher IT veel klanten in hetzelfde segment. Door deze overname kunnen wij de klanten van Wellinga IT continuïteit bieden én een nog breder portfolio van diensten aanbieden. Denk daarbij aan allerlei cloud oplossingen en datacenter services. Voor alle betrokken partijen is dit dus een goede stap.”

Over Wellinga

Wellinga Werken en Wonen is al ruim 50 jaar een betrouwbare partner als het gaat om het aanbieden van werk- en woongemak. Als specialist verleent Wellinga Werken en Wonen diensten en levert zij producten op het gebied van kantoormeubelen, projectmeubilair, kantoorartikelen, IT netwerken, printers, multifunctionals, koffiemachines, tuinmeubelen en huis- en kantoordecoratie. Wellinga Werken en Wonen opereert vanuit haar vestigingen in Enschede en Ahaus (Duitsland) en heeft haar klanten in het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast is zij partner van diverse overheids- en zorginstellingen in heel Nederland.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden