Carrière maken? Voel je thuis.

De mooist denkbare loopbaan in de IT is er een waarbij je zelf kunt bepalen waar je heen gaat. Die ondernemende mentaliteit zien we graag bij de Odin Groep. Bij ons is jouw carrière niet per se een vooraf vastgelegd traject, maar een netwerk van 'tracks' waarbij overstappen altijd een optie is. Waar wil je beginnen en waar wil je eindigen?
Dat is de vraag. Aan jou het antwoord. Voel je thuis.

odile elshout

"Wil jij verder komen als mens en IT-professional? Kom dan bij de Odin Groep of een van onze bedrijven. Bij ons bepaal je zelf je carrièrerichting en zit je dus altijd op het juiste spoor."

Odile Elshout, Recruiter Odin Groep

Welk spoor volg jij

Odin Career Tracks

Odin Career Tracks is een carrièreprogramma dat erop gericht is jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling te stimuleren. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en waar je passie ligt. Vervolgens faciliteren wij wat je nodig hebt om er alles uit te halen. Met onder meer:

  • een eigen opleidingscentrum (Odin Academy) voor certificeringen van o.a. Microsoft, Citrix en VMware
  • programma’s voor het trainen van je commerciële, leiderschaps- of andere vaardigheden
  • ervaren specialisten om studenten en young professionals te coachen
  • deelname aan relevante congressen en events op jouw vakgebied
  • uitdagende en spraakmakende projecten bij onze klanten

Duidelijke carrierepaden

Sommigen weten tijdens hun opleiding al voor honderd procent zeker waar ze heen willen. Als dat voor jou geldt, kun je bij elk bedrijf binnen de Odin Groep stapsgewijs carrière maken volgens een van de min of meer vaste paden die daarvoor zijn opgesteld. Je doet dan onderweg de nodige vaardigheden op, volgt opleidingen, behaalt certificeringen en leert te werken volgens bepaalde methodieken. Zo kun je van Technisch Supportmedewerker uitgroeien tot Senior Storagespecialist en van Verkoop Binnendienstmedewerker tot Senior Accountmanager.

Een spoor of overstappen?

De Odin Groep bestaat uit verschillende bedrijven waar je stapsgewijs carrière kunt maken, volgens helder beschreven paden. Maar de kracht van Odin Career Tracks is dat carrièreroutes niet vastliggen. Kom je na verloop van tijd tot nieuwe inzichten over wat je kunt en wilt? Dan kun je overstappen, bijvoorbeeld van techniek naar commercie. Of - en dat maakt de Odin Groep echt bijzonder – je maakt een switch naar een heel ander bedrijf binnen de groep.

Waar stap jij op?

Het unieke netwerk van routes maakt de Odin Groep tot een heel aantrekkelijke werkgever. Niet alleen voor studenten en young professionals maar ook voor ervaren specialisten vanuit andere IT-organisaties. Er is altijd wel een opstappunt te vinden dat aansluit op het verloop van jou carrière - en volop perspectieven biedt voor het vervolg ervan. De oplossing ligt, zoals meestal, dichter bij huis dan je denkt. 

Odin Groep Student

Student

Ben jij een student of net afgestudeerd? Bekijk dan onze stages, afstudeeropdrachten en career tracks (traineeships) om een eerste stap te zetten in de IT.

lees meer
Odin Groep Young Professional

Young Professional

Zit jij al enkele jaren in het vak en ben je toe aan een volgende stap? Dan bieden wij de mogelijkheid om je via uitdagende career tracks door te ontwikkelen.

lees meer
Odin Groep Professional

Professional

Ben jij een IT-specialist met kennis en ervaring? Dan spreken onze hightech platformen, hoge partner certificeringen en veeleisende klanten je vast aan.

lees meer

Werken bij de Odin Groep. Waarom?

De Odin Groep is een veelzijdige ICT-groep met een ondernemende cultuur waarin met lef en visie wordt geïnvesteerd in nieuwe cloud services, datacentra en (online) leeromgevingen. Door de jaren heen is er een unieke synergie en samenwerking ontstaan waarin onze collega’s zichzelf continu ontwikkelen en ervaring opdoen. Want hoe goed onze faciliteiten ook zijn. We zijn ervan overtuigd dat onze mensen het verschil maken.

MEER OVER DE ODIN GROEP
Grote diversiteit in techniek
Odin Academy
Uitdaging in projecten
Datacenter racks

Grote diversiteit in techniek

De Odin Groep biedt een grote diversiteit aan mogelijke carrières. Wij zijn een veelzijdige IT-organisatie die bestaat uit verschillende bedrijven met elk hun eigen specialisme. Van perfect maatwerk (al dan niet hybride) tot pasklare cloudoplossingen. En van state-of-the-art softwareontwikkeling tot de modernste datacenterdiensten. Uiteraard inclusief de commerciële functies die bij al die disciplines horen.

vergadering

Odin Academy

Met de Odin Academy bieden wij een leertraject voor al onze medewerkers. Doel van de Academy is om ontwikkeling op technisch, commercieel en persoonlijk gebied te stimuleren en om medewerkers verder op te leiden in hun vakgebied. Alle medewerkers hebben de keuze uit verschillende trainingen en cursussen. Met de Odin Academy willen we een omgeving creëren waarin we de intrinsieke motivatie van onze medewerkers stimuleren en talentontwikkeling aanmoedigen.

projecten

Uitdaging in projecten

De Odin Groep biedt een grote diversiteit aan mogelijke carrières. Wij zijn een veelzijdige IT-organisatie die bestaat uit verschillende bedrijven met elk hun eigen specialisme. Van perfect maatwerk (al dan niet hybride) tot pasklare cloudoplossingen. En van state-of-the-art softwareontwikkeling tot de modernste datacenterdiensten. Uiteraard inclusief de commerciële functies die bij al die disciplines horen en de ondersteunende functies die in de stafafdelingen zijn ondergebracht.

Martijn over de Odin Academy

Hoe belangrijk zijn certificeringen voor een mooi carrièreverloop? Onze collega Martijn Koster begrijpt het: je kunt niet meer zonder! In onze eigen Odin Academy behalen onze collega’s kosteloos waardevolle diploma’s. Bekijk hiernaast Martijns ervaring met de Odin Academy.

Wat verwachten we?

Eigen route, eigen verantwoordelijkheid

Al met al bepaalt bij de Odin Groep iedereen zijn eigen route. Die route is voor iedereen net even anders. Dat moet ook, want geen twee mensen zijn gelijk. Maar bij het kiezen van een eigen route hoort ook eigen verantwoordelijkheid. Wij vinden het belangrijk dat je de regie over je toekomst zelf in handen neemt. En houdt, door steeds weer nieuwe dingen uit te proberen, niet bang te zijn om te blijven leren en ervoor te zorgen dat je optimaal inzetbaar blijft. Enerzijds door de vereiste kennis, vaardigheden en certificaten op peil te houden, anderzijds wordt het belangrijk om in de gaten te houden of de eigen kennis en vaardigheden op termijn nog wel nodig zijn binnen de Odin Groep en de IT-wereld als geheel. Wij helpen je daar graag bij.

Kaart Routes IT

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden